Mindenki számára elérhető


A megmentett könyveknek, adományba kapott könyveknek nincs áruk, csak értékük. Ezáltal bárkinek elérhetővé tehetjük az irodalmi, illetve tehnikai könyveket.

Értékmentés


Szakértő önkéntesek napi 5.000 könyvet válogatnak, és olyan egyedi, dedikált, antik darabok, amelyek különben a szemétben végeztek volna, kezeik között újra valódi kinccsé válnak.

Szervezés


Egyesületünk több programot és fesztivált is szervez, amiben az olvasás és a könyvek megszeretettését tartjuk előnyben. A könyvmentés és a könyvek értékének, illetve a napjainkba játszott szerepére hivjuk fel a figyelmet.

Önkéntes programjaink


Egyesületünk önkéntes programja többet ajánl fiataloknak és idősebeknek, mint egyszerű tedd ide - tedd oda tevékenységet. A szórakozás mellett, a tanulással egybekötött beszélgetések, a ritka könyvek kézbe vétele külön élményt okoz. A fesztiválokon, eseményeken a Könyvmentő Egyesület belátást enged a háttérben, rengeteg új ismertséget és akár karrier lehetőséget is hozhat az önkéntesünknek. A fiatal önkéntesek tanulási lehetőséget, illetve könyvtári vagy könyvszakmai gyakorlati felkészültséget is szerezhet. Évente megszavazzuk az Év önkéntesét, aki váltja az önkéntes koordinátort a következő évben. Továbbá a legszorgalmasabb önkéntesünk a az Egyesület arca lehet és íntejút is adhat a sajtónak.