Könyvek az útra

olvasási program hamarosan indul, sőőőt robogni fog, hisz a cél, hogy a hosszabb vagy rövidebb útra, mint elfoglaltság (vonaton, autóbuszon, autóban) egy könyv olvasása legyen. Ez mind időben és logisztikában is türelmünket és kitartásunkat fogja próbára tenni, hisz a cél, hogy minden megyeszékhelyen elsősorban a vasútállomásokon, illetve távolsági busz-pályaudvaron 3-4 négyzetméteren egy “könyvespolc” működjön. Elsősorban Nagyváradon, a vasútállomáson fog létrejönni, amit követ a környék nagyobb városai is. Egy E-book lemerülhet, egy könyv soha!

Reading in park

Mi lehetne csodásabb, mint ülni, relaxálni egy parkban, egy jó olvasnivalóval, amit a kihelyezett könyvespolcról vehetünk köcsön. Egy könyvtár, ahol akár cseréletsz vagy te ishozzájárhatsz érdekes könyvekkel, mosolyt csalva embertársunk arcára.

Book Therapy - Hospital library

A nagyváradi korházakban könyvespolcok létrehozását tervezzük, mivel tudományosan bizonyitott tény, hogy az olvasás elősegiti a gyógyulást, illetve feledtetti a korházban töltött időt is. Serkenti az agyműködést és 67%-al csökkenti a stressz szintet.

Könyves Kincses Bánya

egy adott helységben (Szacsvay/Cuza Voda u. 27 sz.) működő, időjárási viszontagságoktól független raktár, ahol a már begyűjtött könyvek közül lehet válogatni, cserélgetni, illetve itt találnak gazdára az új, a kiadóktól kisebb esztétikai hiba miatt kiszelektált és felajánlott könyvek. Továbbá mint Nagyvárad Első Könyvbegyűjtő Központja is.

Könyvek a Zsebben

Ma mindenki rohan és olvasásra szánt időt limitáljuk a pár perces szünetekre, legyen az a közszállítási járműveken, vagy a parkban, vagy ebédszünetben. Erre a legalkalmasabb formátum a zsebkönyvek. A könyvmentő Egyesületnek célja, hogy kiadjon sorozatban zsebkönyveket, ami által nem csak magát az olvasást promováljuk, hanem közösséget is létrehozzunk.

Festvalization

Nagyvárad első fesztiválján, a Minden Magyar Majálisán nagy sikert aratott a Könyvmentő sátor. A fesztiválon remélni sem mertünk, hogy óriási sikernek fog örvendeni és bár furcsának tűnik, de a közönség előszeretettel válogatott a mentett könyvek között. Azóta már több fesztiválon részt vettünk és szeretnénk eljutni az olvasási program keretébe több vidéki fesztiválra is. Meghívásokat kapunk, hisz szórakozni, de Olvasni még jobb!